16-12-09

115 | MIJMERINGEN ... KERSTFEESTJE ... HUISWERK ...

Reeds verschillende jaren ben ik er mee bezig, met het ontwijken van deadlines en mogelijke stresstoestanden, en met het steeds 'ja' zeggen regelmatig te vervangen door 'neen, sorry'. Mijn gezondheidsproblemen hebben mij het roer doen omgooien. En nu, sinds ik anderhalf jaar met pensioen ben, geldt voor mij 'niets moet, alles mag'.

En ik ben blij dat ik mag en kan schilderen in kasteel Meylandt, en ook thuis zo nu en dan. Het schilderen bezorgt mij enorm veel plezier en voldoening. Zoals gisteren nog, bijna een ganse dag bezig zijn met een schildering, en na zes uren vaststellen dat het resultaat frustrerend slecht is, en dan verder gaan en een uurtje later bijna euforisch vastestellen 'Ja, dat is het'! Of het 'avontuur' in het schilderen ontdekken ... onverwachte resultaten, mooie kleurencombinaties, geraakt worden door wat je zelf gecreëerd hebt ... fantastisch! Het schilderen geeft me veelal een goed gevoel, en sluit me regelmatig af van de wereld. In die zin werkt het voor mij misschien ook 'therapeutisch'.

Het 'schilderen' bezorgt me ook nieuwe menselijke contacten, hier, in het kasteel, en ook via internet. Zo ben ik o.a. via
'Flickr' in contact gekomen met schilders en fotografen uit Canada, USA, UK, en zelfs een kalligraaf uit Moskou ... allemaal in 'bad English', of zoals iemand zei : "Your English is totally communicative". De vertaalwoordenboeken liggen steeds binnen handbereik. Het 'avontuur' beperkt zich dus niet enkel tot het 'schilderen'.

Soms, als ik zit te mijmeren over 'dit goed gevoel' komt een licht schuldgevoel naar boven. Heb ik dit wel verdiend? Ben ik wel eerlijk tegenover al die werkende en aan stress onderhevige mensen, zoals bijvoorbeeld mijn excollega's in het onderwijs, die het niet onder de markt hebben, geloof me vrij. En dan probeer ik mezelf toch te overtuigen dat ik, na 35 jaar het beste van mezelf gegeven te hebben in de job die ik altijd dolgraag gedaan heb, dit nu echt wel verdiend heb. Raar, dat dit af en toe zo naar boven komt.

Voor de voorbije
les 28 van maandag 14 december 2009 had ik me voorgenomen niet te gaan schilderen, aangezien er na de pauze een kerstfeestje zou plaatsvinden. En om te beginnen met schilderen heb ik graag een zee van tijd voor me zodat ik rustig kan werken. Ik had wel de schildering, waaraan ik vorige donderdag en zaterdag had gewerkt, meegenomen om deze met Esther te bespreken. En wanneer je met Esther een werkstuk bespreekt, dan kan je er van op aan dat het nog beter kan. En wanneer je dan de richtlijnen/suggesties van Esther volgt en je schildering aanpast, dan blijkt telkens weer dat de coatch gelijk had. Zo was het ook deze keer. De aanpassingen heb ik dinsdag 15 december thuis aangebracht. Vooralsnog zijn er geen afbeeldingen van deze schildering beschikbaar. Geduld dus.

Het kerstfeestje was in feite een uitgebreide pauze met gezellige babbels, koekjes en snoepjes.

Voor de
les 29 van donderdag 17 december 2009 zou een uitgebreide bourgondische namiddag klaargestoofd worden met aperitef en driegangenmenu. Ondergetekende zal hiervoor passen, en wenst iedereen van deze groep fijne feestdagen.

Zoals eerder gezegd, heb ik gisteren (dinsdag 15 december 2009) thuis de ganse dag geschilderd, wat resulteerde in de schildering
'abstract-i-4'. Ze is nog niet definitief. Ik laat ze liever volgend jaar eerst keuren door specialisten terzake.

Verdorie wat een lang bericht!
260b(15-12-2009)
kabouter3

De commentaren zijn gesloten.