31-12-09

116 | KERSTVAKANTIE ... 'ABSTRACT-I-5' ... AFTELLEN NAAR MEYLANDT ...

Kerstvakantie ... periode van koop- en cadeaudriften, van overdreven kitscherige versieringsdriften, van bourgondische smulpartijen, van degoutante zatlapperijen, ... 'k Zal opgelucht zijn als het gewone alledaagse leven opnieuw zijn gang kan gaan. De voorbije jaren is deze periode voor mij vaak een crisistijd geweest met bijvoorbeeld vorig jaar een antbioticakuur die in februari resulteerde in een vijfdaagse ziekenhuisopname in Leuven ten gevolge van een bacteriële infectie. En twee jaar terug herinner ik me dat ik vanuit het raam van mijn ziekenhuiskamer in Leuven in de verte het vuurwerk dat het nieuwe jaar inluidde kon volgen. En ook nu zijn er problemen. 'Crohn'heeft wederom kuren, en de ongemakken zijn bij momenten echt bijna ondraaglijk geworden. Ik heb telefonisch contact gehad met de prof, en volgende maandag moet ik opnieuw bellen. Ik hoop dat het dan beter is, en dat ik in de namiddag naar Meylandt kan/mag gaan.

Vorige week heb ik nochtans geschilderd. Reeds een tijdje bezorgen droedelschilderingen of intuïtieve schilderingen mij ontspanning en plezier, met soms verrassende eindresultaten. Ook nu ben ik verder die weg opgegaan, wat voorlopig resulteerde in
'abstract-i-5'. Ik ben er niet echt enthousiast over. 't Is mij te barokkig, te bombastisch, overdreven ... en daar hou ik niet zo van. Ik hoop aanstaande maandag dit werk met Esther te kunnen bespreken.
261f(kerstvak.2009)
kabouter3

De commentaren zijn gesloten.