24-02-10

133 | DOORBIJTEN ... EN DE 'SPIRIT OF MEYLANDT' ABSORBEREN ...

265inprogress Les 41 : Maandag 22 februari 2010

Na de voorbije weken van onbehagen, kommer en kwel, was echter nog steeds de wil aanwezig om alle moed en energie bijeen te rapen om in Meylandt in een bad van aanmoediging, inspiratie, creativiteit, goesting, ... te duiken. En na een half uur, waarin ik me helemaal niet goed voelde en ik doornat van het zweten op een stoel was gaan zitten en overwoog om terug naar huis te gaan ... toen ben ik me stilaan beter gaan voelen, mede dankzij de aanmoedigende woorden van Hilda.

En met Esther heb ik dan nog mijn laatste schildering besproken. Er mochten dan al wel
enkele mooie details in te ontdekken zijn, het geheel kon me niet bekoren wegens te chaotisch, zonder evenwicht, zonder verrassing, zonder verfijning ... vooral de linker benedenhoek vond ik zwak. Esther kon daar wel inkomen, maar had blijkbaar toch een positievere indruk over het geheel dan ikzelf. Zij suggereerde dat een schaalvergroting, niet van het doek maar van de schildering, eens kon uitgetest worden bij volgende werken.

Ondertussen ging de '
spirit of Meylandt' steeds meer zijn positieve therapeutische werking manifesteren, en nog voor de pauze heb ik twee nieuwe doeken een eerste magere grondingslaag gegeven. En na de pauze heb ik dan nog met wit krijt op de twee doeken een lijnenschets gezet als kapstok voor voor de volgende schilderingen, waaraan ik donderdag hoop te beginnen.
266a(22-02-10)
267a(22-02-10)
kabouter3

De commentaren zijn gesloten.