08-03-10

136 | 'ABSTRACT-E-15' ... EN ... 'ABSTRACT-E-16' ...

Het mag een wonder heten dat ik er toch nog in geslaagd ben 'abstract-e-15' af te werken, want de voorbije week was er eentje met ups en downs. Vooral de downs maakten het me vaak erg moeilijk. Zo was mijn conditie verontrustend slecht, en kon ik moeilijk fysiek en mentaal de nodige energie vinden om te schilderen.

Les 44 van donderdag 4 maart 2010 heb ik moeten missen omdat ik in Gasthuisberg een computertomografie moest ondergaan. Deze scan was reeds langer gepland, en moest uitsluitsel geven over het al of niet nog aanwezig zijn van een tumor in de nieren. Het resultaat hiervan zal ik binnen enkele weken vernemen tijdens de consultatie op urologie.

Deze
donderdag was een uitputtende dag die 's morgens om 5 uur begon omdat 'Crohn' dwingende signalen gaf om te beginnen met een reeks toiletbezoeken, verspreid over enkele uren. Dit scenario is reeds maanden dagelijkse kost. Indien dit '
persjo(e)nkelen' ook 'volle aflaten' zou opleveren, dan zit ik reeds met een serieus overschot aan aflaten.

En dan om 6.14 uur vertrekken, vanaf Aarschot file, op radiologie een half uur wachten, dan 3 bekers drinken binnen een uur, onder de scan, blijkbaar in slaap gevallen tijdens dit onderzoek, dan een broodje kaas gaan eten (want nog steeds nuchter), en dan naar huis. En de rest van de dag maar wat zitten, liggen, hangen, in slaap dommelen, de nawerking van de inhoud van die drie bekers op mijn spijsverteringsstelsel ondergaan ...

En geloof het of niet, maar
vrijdag zou uiteindelijk helemaal anders verlopen dan ik gedacht had. Het begon klassiek met omstreeks 5 uur het persjo(e)nkelen, het ontbijten, ... en toen ben ik een uurtje terug in bed gekropen. Misschien was het dat laatste wat me goed gedaan heeft, want om 10 uur ben ik begonnen met schilderen, tot 16 uur ongeveer. En ik heb 'abstract-e-15' afgewerkt.

En ook
zaterdag heb ik van een uur of 10 tot in de late namiddag geschilderd. Het resultaat was een nieuwe schildering 'abstract-e-16'.
10lieveheersbeestjes Achteraf bekeken sta ik er zelf versteld van dat ik na een periode dat ik me steeds maar slechter begon te voelen, nu opeens twee dagen achter elkaar heb kunnen schilderen. Dat de zon een mens goed doet is geweten, maar zou de zon/het licht zoveel invloed hebben? Of waren het de lieveheersbeestjes die zich op de binnenzijde van het grote raam van mijn atelier in de zon koesterden? Ik telde er een tiental. Ja, dit gaf wel een heerlijk lentegevoel!
Persoonlijk vind ik de twee details uit 'abstract-e-15' veel sterker dan de gehele schildering, die mij wat tegenvalt. Ik vond de eerste onafgewerkte fase van deze schildering sterker.
De 'schildering 'abstract-e-16' daarentegen vind ik geslaagd.
'abstract-e-15'   266i(05-03-2010)   266detail1   266detail2
'abstract-e-16'   267(06-03-2010)   267detail1
kabouter3

De commentaren zijn gesloten.