24-03-10

141 | WIE ZIJN JULLIE ALLEMAAL? ...

Gisterenavond stelde ik vast dat de teller op mijn blog sinds het vorige bericht van vrijdag 19 maart ongeveer 1000 bezoekers meer noteerde. Nu weet ik ook dat je de tellers van de skynetblogs met meer dan één korrel zout moet nemen. Maar laat het dan nog maar de helft zijn, dan zijn 500 bezoekers toch nog een grote groep.
En dan stel ik me de vraag :
wie zijn jullie, anonieme bezoekers ? Ik heb wel weet van enkele tientallen mensen die mijn blog volgen en die af en toe eens reageren op een bericht of een e-mail sturen, maar wie zijn dan al die andere anonieme bezoekers? Dat intrigeert me, dat houdt me echt bezig.
Ik heb er vroeger al eens over nagedacht om een gastenboek op deze blog te plaatsen, maar de meeste gratis gastenboeken die ik op het internet tegenkwam vond ik nogal omslachtig, vaak met reclame, en ze gaven me onvoldoende vrijheid i.v.m. lay-out e.d.
En toch had ik graag kennis gemaakt met al die anonieme bezoekers. Misschien kan een kleine reactie op dit bericht of een mailtje (via de knop in de rechtse kolom) mijn nieuwsgierigheid temperen. Een 'dag' of enkel een 'naam' is al voldoende.

Les 49 Maandag 22 maart 2010

Je kan je werken nog zo mooi presenteren op het internet, toch geven ze vaak een andere indruk als je ze in het echt ziet. En dan een werk even apart kunnen ophangen in een grote ruimte tegen een witte muur, die mogelijkheid ontbreekt thuis ook al. Vandaar dat ik een viertal doeken, die ik de laatste weken had geschilderd en die ondertussen goed gedroogd waren, meegenomen had naar Meylandt om ze met Esther te bespreken.

De doeken
'abstract-e-16'  
en 'abstract-g-4'   werden goed bevonden. En de schildering 'abstract-e-18' onderging nog enkele veranderingen om te resulteren in onderstaand werk. De afbeelding rechts is een detail.

274b(22-03-2010)    274detail2

De schildering 'abstract-e-15'   had ik ook meegebracht naar de les. De voorbije weken had ik reeds meermaals geprobeerd deze te verbeteren,want ik kon er geen zicht op krijgen. Ik vond ze wat chaotisch, onsamenhangend, onevenwichtig ... echt niet goed. En wat me daar in het kasteel niet lukte, heb ik 's anderendaags thuis klaargespeeld. Ik vind het nog steeds geen sterk werk, maar toch beter dan voorheen. En eerlijk gezegd, ik was het beu, ik wilde er komaf mee maken. Ook in deze schildering zat een sterk detail verscholen.

266j(23-03-2010)   266detail5
kabouter3

Commentaren

ludo was hier

Gepost door: ludo | 26-03-10

De commentaren zijn gesloten.