07-04-10

143 | 'MENS SANA IN CORPORE SANO' ...

Les 51 Maandag 29 maart 2010

Op dit eigenste ogenblik dat ik dit bericht aan het schrijven ben zijn we 9 dagen verder. En geloof het of niet, maar hoe ik vorige week aan de schildering ben begonnen, dat kan ik me niet meer herinneren. Ik weet wel dat ik op
'flickr' een mooie abstracte compositie had gevonden die ik als kapstok heb gebruikt. Maar welke foto dat was, dat is me nu een raadsel.
Ik weet ook dat ik de eerste schildering absoluut niet goed vond, en dat ik die ben beginnen bewerken met een lakrolletje, waarmee ik dan ook met snelle bewegingen informele lettertekens geplaatst heb. Het eindresultaat vond ik maar niks.
Bij thuiskomst heb ik de schildering op
'flickr' geplaatst, met de bedoeling eens te kijken hoeveel reacties er zouden komen op deze schildering die ikzelf beschouwde als een miskleun. En ja hoor, momenteel staat de teller op 29 views en 1 comment.

276a(29-03-2010)
Les 52 Donderdag 1 april 2010

Waarschijnlijk heb ik het er in deze blog al wel eens over gehad, en misschien vindt de lezer dat ik teveel in herhaling val.
'Mens sana in corpore sano' (een gezonde geest in een gezond lichaam) is dan misschien wel een mooi gezegde, maar als dat lichaam kracht ontbeert en reeds lange tijd door fysieke ongemakken getormenteerd wordt, dan wordt het ook op mentaal vlak soms moeilijk, wat dan ook zijn weerslag heeft op de creativiteit van het schilderen.
Vandaar dat ik voor deze 52e les gepast heb.

De voorbije dagen heb ik echter toch nog enkele pogingen gedaan om van de miskleun-schildering iets te maken, daarbij het gezegde indachtig 'Op de puinen van het oude, zal het nieuwe des te weelderiger groeien en bloeien'. Of het gelukt is? Oordeel zelf maar!

kabouter3

De commentaren zijn gesloten.